Ga naar de inhoud

Klompenpad "Doddendaalpad"

Wandelen tijdens het broedseizoen

Tijdens het broedseizoen, van April tot juli, is een klein gedeelte van het klompenpad afgesloten. Dit is het gedeelte door de uiterwaarden tussen het Weurtse Straatje en het Dijkmagazijn. De omleiding loopt onder langs de dijk.

Het klompenpad bij hoog water

Bij hoog water, als je niet door de uiterwaarden kunt, loop je gewoon over de dijk.  Het zicht op het hoge water maakt ook dan dit pad zeer de moeite waard.

Advies: Ga bij een waterstand hoger dan 7:75 m niet door de uiterwaarden, maar volg de Dijk. Zie kaartje hieronder.

Advertentie:

Klik hier voor de waterstanden en vul in het zoekvenster “Nijmegen Haven” in
Tot een waterstand van ca + 7,75 m in Nijmegen Haven kan je nog door de uiterwaarden met uitzondering van het gedeelte tussen buizenfabriek Swanenberg en het Weurtsche Straatje. Die stroomt in bij ca 6 m.
De route door de uiterwaarden ten westen van het pontje kun je nog lopen tot een waterstand van ca 8,00 m.
Ten oosten van buizenindustrie Swanenberg kan je over het klompenpad door de uiterwaarden bij een waterstand van lager dan ca 6.0 m.
De route door het Weurtsche Straatje blijft nog langer beloopbaar. We monitoren dit nog, maar de verwachting is dat het Weurtse straatje pas bij ca 8.7 m niet meer begaanbaar is.
In alle gevallen kun je over de dijk en ook dat is bij hoog water een bijzondere belevenis.

Kaartje: Alternatieve westelijke routedeel (donkere lijn) bij waterstand in Nijmegen haven hoger dan +7,75 m

 

Veel bezoekers op ons klompenpad

Volgens schattingen van SLG hebben er het afgelopen jaar meer dan 20.000 wandelaars ons klompenpad geheel of gedeeltelijk gelopen.

 

Parkeren

Parkeren kan bv bij de RK kerk in Beuningen of op de parkeerplaats bij slot Doddendael. Daar kan het echter alleen op dagen en tijden dat de Doddendael geopend is. Op de oprijlaan mag nooit geparkeerd worden. Graag willen we u er ook op wijzen dat slot Doddendael geen rustplaats is: Iedereen is welkom om over de doorgaande weg langs het slot te wandelen, maar de binnenplaats en de andere percelen zijn privé.

 

Geschiedenis Klompenpad

Het klompenpad is op 8 april 2018 geopend. In de zomer 2018 is er flink gewandeld op het Klompenpad. Er zijn via klompenpaden.nl veel goede recensies geplaatst.

In februari 2019 zijn er de nodige aanpassingen gemaakt. Dit is nu de route:

Folders en app

Folders zijn verkrijgbaar bij het Dijkmagazijn (Dijk 41) en bij de regionale VVV kantoren.

Via klompenpaden.nl kun je gratis een app downloaden. Deze bevat de route maar ook interessante informatie op specifieke punten. (via tekst, gesproken woord en film)

Het klompenpad is gefinancierd via subsidies van de Provincie Gelderland en de Gemeente Beuningen.

 

Initiatief en realisatie van Klompenpad De Doddendael

Het idee om onverhard van de woonkern naar de waal te kunnen wandelen komt oorspronkelijk van Andre Claasen. Stichting BSB heeft het idee omarmd. Voor stimulering van het wandelen en de realisatie van het Klompenpad is  stichting WIB opgericht, als spin-off van de Stichting BSB (Beuningen Sport en Beweegt)

Het klompenpad is voornamelijk tot stand gekomen door inzet van individuele vrijwilligers en vrijwilligers van de stichtingen Wandelen in Beuningen (WiB), Beuningen Sport en Beweegt (BSB), Historisch Besef Beuningen (HBB) en Vrijwillig LandschapsBeheer (VLB).

Advertentie: